Registar zaposlenih

Novi termin – Obuka za praktičan rad na Registru zaposleih, izabranih, imenovanih, postavljenih i angažovanih lica kod korisnika javnih sredstava. Centralni registar obaveznog socijalnog osiguranja (CROSO) od 1. januara 2021. godine nadležan je za vođenje Registra zaposlenih, izabranih, imenovanih, postavljenih i angažovanih lica kod korisnika javnih sredstava.

Izvršenje i izmene ugovora o javnoj nabavci

Praktična radionica “Izvršenje i izmene ugovora o javnoj nabavci” omogući će vam odgovore na sve nedoumice i probleme koji se pojavljuju u vašem poslovanju kada je u pitanju ovaj segment sprovođenja javne nabavke. Kroz radionicu vas vodi Jelena Vlahović, ekspert za javne nabavke iz Kancelarije za javne nabavke.

Oporezivanje potrošnje PDV-om u građevinarstvu

Oporezivanje potrošnje PDV-om u građevinarstvu, odnosno određivanje poreskog dužnika za promet dobara i usluga iz oblasti građevinarstva, neretko izaziva nedoumice, a činjenica je da svi PDV obveznici, nezavisno od toga da li posluju u predmetnoj oblasti, dolaze u kontakt sa PDV-om u građevinarstvu. Polaznici seminara će se upoznati sa adekvatnom primenom člana 10. stav 2. tačka 3) Zakona o PDV-u.