*dodat nov termin 30. septembra zbog velikog interesovanja i godišnjih odmora
U ovoj obuci učesnici će se upoznati sa zahtevima dobre higijenske prakse koji nisu obuhvaćeni obukom HACCP Nivo 1 – sledljivost proizvoda, opoziv proizvoda, upravljanje neusaglašenim proizvodima, deklarisanje i informacije na proizvodima, kontrola u procesu proizvodnje.
Fokus drugog dela obuke je na zakonskoj regulativi Republike Srbije i zahtevima za proizvođače hrane.

Detalji obuke
🗓️ 30. septembra| ⏰ 10h | 📍Online, Zoom ili uživo u Beogradu, Hotel Šumadija
🎤 MSc. Vladimir Surčinski
🎤 dr sc Raša Milanov, Auditor sitema bezbednosti hrane (HACCP, ISO 22000; FSSC 22000…), sistema upravljanja kvalitetom, zaštitom životne sredine i bezbednosti i zaštite zdravlja na radu – Quality Austria auditor OQS (Austrijske organizacije za certifikaciju sistema upravljanja), EOQ Menadžer sistema kvaliteta, EOQ Auditor kvaliteta, Profesor na Visokoj zdravstvene škole strukovnih studija u Beogradu – studijski program Sanitarno-ekološkog inženjerstva, na predmetima: Metodika sanitarno-ekološkog nadzora; Inspekcijski nadzor, Bezbednost hrane i sistemi upravljanja…
GFPA Akademija u saradnji sa Balkanskim savetom organizuje specijalizovani trostepeni program kontinuirane edukacije iz oblasti bezbednosti hrane, namenjen zaposlenima na operativnim i menadžerskim pozicijama u industriji hrane.
Svaki nivo nadograđuje prethodni, omogućavajući vam da steknete sveobuhvatno znanje i praktične veštine neophodne za usklađenost sa najnovijim standardima i zakonodavstvom.
Nakon uspešno završenog svakog nivoa, dobija se kopija materijala (slajdovi i šabloni), personalizovani sertifikat GFPA Akademije i Balkanskog saveta, post trening podrška i kontakt sa predavačem za dodatna objašnjenja.
Lista tema koje će biti pokrivene:
- Uvod i upoznavanje sa HACCP sistemom
- Istorijat razvoja HACCP
- Značaj implementacije HACCP sistema
- Pregled Zakonske regulative relevantne za bezbednost hrane
- Osnovna struktura Codex Allimentariusa i HACCP
- Glavni zahtevi za Dobru Higijensku Praksu (GHP/DHP)
- Preventivni programi – Kontrola proizvodnje, prijemna kontrola, kontrola skladištenja
- Preventivni programi – Upravljanje proizvodnom opremom i tehničko održavanje
- Preventivni programi – Upravljanje sa neusaglašenim proizvodima
- Preventivni programi – Sledljivost proizvoda
- Preventivni programi – Opoziv i Povlačenje proizvoda
- Preventivni programi – Označavanje, deklarisanje i informacije na proizvodu
- Upoznavanje za Zakonskom regulativom Srbije po pitanju bezbednosti hrane i pregled:
- Zakon o bezbednosti hrane
- Pravilnici u vezi deklarisanja i označavanja proizvoda
- Pravilnici u vezi zahteva i uslova za proizvodnju hrane
- Pravilnici u vezi inspekcijskih kontrola u vezi sa bezbednosti hrane
Specifični preduslovi za HACCP 2:
Dokazano iskustvo u industriji hrane minimum dve godine ili potvrda o poslednjoj obuci u vezi bezbednosti hrane (može biti i interna izjava kompanije).
Svi učesnici dobijaju:
Kopiju materijala za obuku (slajdovi i šabloni)
Personalizovani sertifikat GFPA Akademije i Balkanskog Saveta
Ekskluzivni post-trening kontakt sa predavačem za dodatna objašnjenja i savete
Više informacija o obuci HACCP 3 kliknite OVDE.
Kotizacija za NIVO 2 iznosi:
1. U sali (Beograd, Hotel Šumadija) 22.400 (+PDV) nastava obuhvata 8 časova intenzivne nastave, kopiju materijala (slajdovi i šabloni), personalizovani sertifikat GFPA Akademije i Balkanskog saveta, post trening podrška i kontakt sa predavačem za dodatna objašnjenja. U cenu je uključeno i posluženje tokom pauze.
2. Online učešće platformom Zoom 21.200 (+PDV). Nastava se prati u realnom vremenu, zajedno sa učesnicima koji su fizički prisutni u sali. Pitanja se postavljaju putem chat-a, a predavač na njih odgovara nakon pauze ili na kraju predavanja. Online učesnici dobijaju kopiju materijala, personalizovani sertifikat GFPA Akademije i Balkanskog saveta, post trening podršku i kontakt sa predavačem za dodatna objašnjenja.
Za brze uplate (u roku od 5 dana), odobravamo 5% popusta, a za više od jednog učesnika iz iste organizacije odobravamo dodatne popuste.
Popunjenu prijavu poslati na balkanskisavetbg@gmail.com
Za sve dodatne informacije stojimo na raspolaganju: 011/6558305 ili 064/8213322