*dodat nov termin 30. septembra zbog velikog interesovanja i godišnjih odmora

U ovoj obuci učesnici će se upoznati sa zahtevima dobre higijenske prakse koji nisu obuhvaćeni obukom HACCP Nivo 1 – sledljivost proizvoda, opoziv proizvoda, upravljanje neusaglašenim proizvodima, deklarisanje i informacije na proizvodima, kontrola u procesu proizvodnje.

Fokus drugog dela obuke je na zakonskoj regulativi Republike Srbije i zahtevima za proizvođače hrane.

novi portal croso

Detalji obuke

🗓️ 30. septembra| ⏰ 10h | 📍Online, Zoom ili uživo u Beogradu, Hotel Šumadija

🎤 MSc. Vladimir Surčinski

🎤 dr sc Raša Milanov, Auditor sitema bezbednosti hrane (HACCP, ISO 22000; FSSC 22000…), sistema upravljanja kvalitetom, zaštitom životne sredine i bezbednosti i zaštite zdravlja na radu – Quality Austria auditor OQS (Austrijske organizacije za certifikaciju sistema upravljanja), EOQ Menadžer sistema kvaliteta, EOQ Auditor kvaliteta, Profesor na Visokoj zdravstvene škole strukovnih studija u Beogradu – studijski program Sanitarno-ekološkog inženjerstva, na predmetima: Metodika sanitarno-ekološkog nadzora; Inspekcijski nadzor, Bezbednost hrane i sistemi upravljanja…

GFPA Akademija u saradnji sa Balkanskim savetom organizuje specijalizovani trostepeni program kontinuirane edukacije iz oblasti bezbednosti hrane, namenjen zaposlenima na operativnim i menadžerskim pozicijama u industriji hrane.

Svaki nivo nadograđuje prethodni, omogućavajući vam da steknete sveobuhvatno znanje i praktične veštine neophodne za usklađenost sa najnovijim standardima i zakonodavstvom.

Nakon uspešno završenog svakog nivoa, dobija se kopija materijala (slajdovi i šabloni), personalizovani sertifikat GFPA Akademije i Balkanskog saveta, post trening podrška i kontakt sa predavačem za dodatna objašnjenja.

Lista tema koje će biti pokrivene:

  • Uvod i upoznavanje sa HACCP sistemom
  • Istorijat razvoja HACCP
  • Značaj implementacije HACCP sistema
  • Pregled Zakonske regulative relevantne za bezbednost hrane
  • Osnovna struktura Codex Allimentariusa i HACCP
  • Glavni zahtevi za Dobru Higijensku Praksu (GHP/DHP)
  • Preventivni programi – Kontrola proizvodnje, prijemna kontrola, kontrola skladištenja
  • Preventivni programi – Upravljanje proizvodnom opremom i tehničko održavanje
  • Preventivni programi – Upravljanje sa neusaglašenim proizvodima
  • Preventivni programi – Sledljivost proizvoda
  • Preventivni programi – Opoziv i Povlačenje proizvoda
  • Preventivni programi – Označavanje, deklarisanje i informacije na proizvodu
  • Upoznavanje za Zakonskom regulativom Srbije po pitanju bezbednosti hrane i pregled:
  1. Zakon o bezbednosti hrane
  2. Pravilnici u vezi deklarisanja i označavanja proizvoda
  3. Pravilnici u vezi zahteva i uslova za proizvodnju hrane
  4. Pravilnici u vezi inspekcijskih kontrola u vezi sa bezbednosti hrane

Specifični preduslovi za HACCP 2:

Dokazano iskustvo u industriji hrane minimum dve godine ili potvrda o poslednjoj obuci u vezi bezbednosti hrane (može biti i interna izjava kompanije).

Svi učesnici dobijaju:

Kopiju materijala za obuku (slajdovi i šabloni)

Personalizovani sertifikat GFPA Akademije i Balkanskog Saveta

Ekskluzivni post-trening kontakt sa predavačem za dodatna objašnjenja i savete

Više informacija o obuci HACCP 3 kliknite OVDE.

Kotizacija za NIVO 2 iznosi:

1. U sali (Beograd, Hotel Šumadija) 22.400 (+PDV) nastava obuhvata 8 časova intenzivne nastave, kopiju materijala (slajdovi i šabloni), personalizovani sertifikat GFPA Akademije i Balkanskog saveta, post trening podrška i kontakt sa predavačem za dodatna objašnjenja. U cenu je uključeno i posluženje tokom pauze.

2. Online učešće platformom Zoom 21.200 (+PDV). Nastava se prati u realnom vremenu, zajedno sa učesnicima koji su fizički prisutni u sali. Pitanja se postavljaju putem chat-a, a predavač na njih odgovara nakon pauze ili na kraju predavanja. Online učesnici dobijaju kopiju materijala, personalizovani sertifikat GFPA Akademije i Balkanskog saveta, post trening podršku i kontakt sa predavačem za dodatna objašnjenja.

Za brze uplate (u roku od 5 dana), odobravamo 5% popusta, a za više od jednog učesnika iz iste organizacije odobravamo dodatne popuste.

 

Popunjenu prijavu poslati na balkanskisavetbg@gmail.com

Za sve dodatne informacije stojimo na raspolaganju: 011/6558305 ili 064/8213322