Rodna ravnopravnost

Informacije Obuke

Datum i vreme 10. januar 2024. od 10h
U sali Beograd, Hotel Šumadija
Webinar on-line, ZOOM platforma
Predavači Dr Slađana Gligorić i ekspert za radne odnose (detalji na stranici)
Kotizacija 14.500 (+PDV) u sali; 13.000 (+PDV) on-line (detalji na stranici)

ROK ZA PREDAJU IZVEŠTAJA 15.1.2024; UREDBA O RODNO OSETLJIVOM JEZIKU; RODNO BUDŽETIRANJE

Rodna ravnopravnost u poslovnoj zajednici Srbije regulisana je Zakonom o rodnoj ravnopravnosti i pratećim podzakonskim aktima (koja su na snazi od juna prošle godine), a propisali su tačno utvrđene rokove za izvršenje obaveza koje iz njih proističu. Naime, poslodavci u  privatnom i javnom sektoru imaju obavezu donošenja plana upravljanja rizicima od povrede principa rodne ravnopravnosti. Izveštaj o sprovođenju Plana ili  programa rada kao i Plan upravljanja rizicima se podnosi nadležnom Ministarstvu do 15. januara 2024. godine, pa je naš seminar prilika da se informišete o svojim obavezama i rokovima za izvršenje, kao i da dobijete sve neophodne instrukcije za sprovođenje ovih obaveza.

Takođe, bliži se početak primene zakonskih odredbi  o rodno osetljivom jeziku (jun 2024. godine). Ove odredbe će dovesti do značajnih promena, pa ćemo iz tog razloga na našem seminaru govoriti i o njima, kako bi poslovna zajednica imala dovoljno vremena da te izmene implementira u svoj rad.

Na seminaru ćemo predstaviti i najnoviju Uredbu Vlade Republike Srbije o potvrđivanju programa podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za žensko preduzetništvo u 2023. godini, kao primer rodnog budžetiranja.

Na kraju, poseban deo biće odvojen za prezentaciju obaveza poslodavca pred inspekcijskim nadzorom u oblasti rodne ravnopravnosti.

Svi učesnici će dobiti model Plana upravljanja rizicima od povrede principa rodne ravnopravnosti, a biće detaljno analizirana kontrolna lista za inspekcijski nadzor, koja će takođe biti dostavljena učesnicima, uz ostali nastavni materijal.

Predavači:

  • Slađana Gligorić, doktor pravnih nauka, politikolog, miritelj i docent na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe.
  • Ekspert za radne odnose sa dugogodišnjim iskustvom u inspekcijskom radu.

Način realizacije, kotizacija i popust:

Nastavu možete pratiti, po sopstvenom izboru, u nastavnoj sali ili on-line putem ZOOM platforme.

1. Za prisustvo u nastavnoj sali, kotizacija iznosi 14.500 (+PDV) i obuhvata nastavu, nastavni materijal, direktno interaktivno učešće u predavanju i posluženje u pauzama.

2. Za učešće na nastavi putem ZOOM platforme kotizacija iznosi 13.000 (+PDV). Nastava se prati u realnom vremenu, zajedno sa učesnicima koji su fizički prisutni u sali. Pitanja se postavljaju putem chat-a, a predavač će na njih da odgovori nakon pauze ili na kraju predavanja.

Obe grupe učesnika slušaju nastavu u isto vreme!

Popusti:

  • Za brze uplate odobravamo 5% popusta.
  • Za više učesnika iz iste organizacije odobravamo dodatne popuste

Obrazac prijave možete preuzeti ovde. Popunjenu prijavu poslati na balkanskisavetbg@gmail.com

Za sve dodatne informacije stojimo na raspolaganju: 011/6558305 ili 064/8213322