
Informacije Obuke |
|
---|---|
Datum i vreme | 9. decembar od 10h |
U sali | Beograd, Hotel Šumadija |
Webinar | on-line, ZOOM platforma |
Predavači |
dr sc. Raša Milanov, Auditor sitema bezbednosti hrane |
Kotizacija | 15.000 (+PDV) u sali; 13.500 (+PDV) online |
Kako svi u regionu primenjuju naznačene standarde, obuka je merodavna i na regionalnom nivou.
Obzirom da je objektivnost jedan od osnovnih principa provere, neophodno je obezbediti nezavisnost proveravača – izbeći konflikt interesa (proveravač ne može da ocenjuje posao koji obavlja). Iz tog razloga, potrebno je da organizacija za potrebe izvođenja interne provere za ISO 22000 & HACCP pored članova Tima za bezbednost hrane (HACCP tima), obuči i stručnjake iz ostalih procesa / celina: proizvodnje, prodaje, nabavke, razvoja, laboratorije, održavanja, transporta,…
Interne provere predstavljaju veoma važan instrument rukovodstva, koji omogućava sagledavanje adekvatnosti i efektivnosti postavljenog Sistema upravljanja bezbednošću hrane (FSMS) – Zahteva zaa svaku organizaciju u lancu hrane, odnosno Sistema upravljanja higijenom i HACCP. One treba da omoguće utvrđivanje slabih mesta u sistemu i iznalaženje potencijala za poboljšanje. Za ovakav zadatak potrebni su stručnjaci koji pored svog posla i procesa u organizaciji dobro poznaju principe upravljanja higijenom i HACCP, zahteve Codex Alimentarius-a, zahteve standarda serije ISO 22000:2018 i tehnike izvođenja provere.
Predavač:
dr sc. Raša Milanov, Auditor sitema bezbednosti hrane (HACCP, ISO 22000; FSSC 22000…), sistema upravljanja kvalitetom, zaštitom životne sredine i bezbednosti i zaštite zdravlja na radu – Quality Austria auditor OQS (Austrijske organizacije za certifikaciju sistema upravljanja), EOQ Menadžer sistema kvaliteta, EOQ Auditor kvaliteta,
Najvažnije teme obuke:
- Upravljanje bezbednošću hrane
- Razvoj standarda za sisteme upravljanja bezbednošću hrane
- Uporedni pregled važećih standarda za upravljanje bezbednošću hrane (IFS, BRC, ISO 22000, drugi standardi)
- HACCP u integrisanom sistemu upravljanja (veza sa ISO 22000)
- 22000:2018 & HACCP
- Zahtevi u vezi internih provera
- Interna provera
- Upravljanje procesom provere
- Tok procesa provere
- Priprema provere
– Izbor tima, kvalifikacije proveravača, zadaci
– Planiranje provere
– Upitnici / Ček-liste
– Kontola dokumentacije - Provera na licu mesta
- Uvodni sastanak
- Tehnike proveravanja
- Sakupljanje i ocenjivanje dokaza Vođenje zapisa
- Završni sastanak
- Metode i tehnike obuke
- Interaktivni kurs.
- Potvrda o završenom kursu
Način realizacije, kotizacija i popust:
Nastavu možete pratiti, po sopstvenom izboru, u nastavnoj sali ili on-line putem ZOOM platforme.
1. Za prisustvo u nastavnoj sali, kotizacija iznosi: za učesnike iz Srbije 15.000 (+PDV), a za učesnike iz regiona 130 evra + PDV (20%) i obuhvata nastavu, nastavni materijal, direktno interaktivno učešće u predavanju i posluženje u pauzama.
2. Za učešće na nastavi putem ZOOM platforme kotizacija iznosi: za učesnike iz Srbije 13.500 (+PDV), a za učesnike iz regiona 110 evra + PDV (20%). Nastava se prati u realnom vremenu, zajedno sa učesnicima koji su fizički prisutni u sali. Pitanja se postavljaju putem chat-a, a predavač će na njih da odgovori nakon pauze ili na kraju predavanja.
Obe grupe učesnika slušaju nastavu u isto vreme!
Popusti:
- Za brze uplate odobravamo 5% popusta.
- Za više učesnika iz iste organizacije odobravamo dodatne popuste
Obrazac prijave možete preuzeti ovde. Popunjenu prijavu poslati na balkanskisavetbg@gmail.com
Za sve dodatne informacije stojimo na raspolaganju: 011/6558305 ili 064/8213322